Trainen is het leukste dat er is

Interview

Als je om energie verlegen zit, dan raden we je aan even met Sonja te praten. Sonja is een van onze trainers en tijdens ons online gesprek spat de energie van het scherm. Na 20 jaar bij een bank gewerkt te hebben en daar trainingen bij Lindenhaeghe gevolgd te hebben, ging haar hart sneller kloppen van de vacature voor trainer. Dat de rest geschiedenis is, blijkt wel uit het levendige gesprek dat we met Sonja hebben gehad.

Beroep doen op verschillende skills

Ondanks Sonja ‘pas’ sinds begin 2021 bij onze organisatie werkzaam is, kan ze al stellig beweren dat trainen het leukste is om te doen. “Ik ben ook stemacteur en dat laat ik soms even naar voren komen tijdens mijn trainingen. Dan gebruik ik de invloed van intonatie of toonhoogte.” Dat Sonja niet van de afdeling ‘de hele dag zitten’ is blijkt wel uit het stukje vitaliteit dat ze graag meeneemt. “Ik vraag cursisten bijvoorbeeld om pen en papier te pakken, een rondje door hun woonkamer of kantoor te lopen en alles op te schrijven dat ze kunnen verzekeren.” Eigenlijk is de term ’trainer’ dan ook niet helemaal passend, en dekt ‘entertrainer’ de lading beter.

De invloed van de fusie op de inhoud

Op de vraag of de fusie van invloed is geweest op de inhoud van de trainingen, gaat Sonja even terug in de tijd. “We waren vanuit Lindenhaeghe al bezig om de trainingen spannender en interactiever te maken. We wilden wat minder zenden en wat meer samen leren. Deze richting past helemaal bij onze gefuseerde organisatie, waardoor de ontwikkelingen in een stroomversnelling terecht zijn gekomen.”

Ondanks dat de vorderingen hard gaan, komt er ook veel bij kijken. Zo vertelt Sonja tijdens ons gesprek in januari dat er nog wel een en ander te doen is voor de trainingsvormen live gaan. “Maar ik krijg er veel energie van en vind het heel tof om te doen.”

Het verschil in klassikale trainingen: op locatie en in de Virtual Classroom

Dankzij de fusie is er voor de Lindenhaeghe-klanten een mooi aanbod aan trainingen in de Virtual Classroom bij gekomen. Dat klanten nu de mogelijkheid hebben om zowel op locatie als in de Virtual Classroom een training te volgen is volgens Sonja perfect. “Een training in de Virtual Classroom sluit goed aan bij mensen die iets meer zelfredzaam zijn, maar hierbij is de non-verbale communicatie heel belangrijk. Soms geef ik met een grapje aan dat het tijd is voor pauze, bijvoorbeeld wanneer ik zie dat mensen afdwalen.” Voor de trainingen op locatie heeft Sonja weer andere voorkeuren: “Als je fysiek met elkaar in een ruimte bent, dan is het makkelijker levelen qua energie. En ook het samenwerken gaat toch soepeler als mensen tegen elkaar, in plaats van tegen een beeldscherm praten.”

Ben je benieuwd naar de nieuwe vorm van trainingen? Hou dan onze website in de gaten, of kijk in de tussentijd op onze speciale fusiewebsite.

Overig nieuws

Hoe de fusie tot een welkome uitdaging leidde
Interview
Vandaag praten we met Joris, IT'er van het eerste uur en al ruim vijf jaar in dienst bij onze organisatie.
Vlak na de fusie gingen we al gelijk een weekend weg
Interview
Ilja was nog maar net bij onze organisatie gestart, toen al duidelijk werd dat we met een echte doorpakker te maken hadden.
Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner (CFP®)
Nieuwsbericht
Stichting FFP heeft per 2023 een nieuw modulair vakbekwaamheidsbouwwerk gelanceerd...